Minecraft Maden Giriş


Uzun zamandır canım sıkıldıkça oynadığım ve asla bıkmadığım oyunların başında Minecraft gelir. Son derece yaratıcı bir oyun olması ve her aşamada sürprizler sunması nedeniyle insanı kolay bıktırmayan bu oyunu hala oynamayan varsa kesinlikle tavsiye ederim. Konumuza gelecek olursak bu oyunun asıl amacı olan maden bulma ve bu madenleri kullanarak kendini oyunda geliştirme özelliği hakkında bazı ipuçlarını anlatacağım. Kimileri tarafından da keşfedilen bu ipuçları çoğu oyuncu tarafından hala bilinmiyor. Vakit kaybetmeden Minecraft oyununda maden ipuçlarına geçelim:

Minecraft Kolay Elmas, Altın ve Demir Bulma Yöntemi:

Minacraft oyununda çok kullandığım ve asla başarısız olmadığım bir teknikten bahsetmek istiyorum. Altın, demir ve elmas gibi değerli madenleri çoğu bu tekniği kullanmanız halinde elinize geçecektir. Üstelik hiç istemeyeceğiniz kadar değerli madeniniz olacağından eminim. Zira benim kısa sürede 350 demirim, 80 altınım ve 20 elmasın oldu bu teknik sayesinde. Hemen anlatıma geçelim:

Madene indiğinizde klavyenizden F3 butonuna basın. Oyunun sol üst kısmında x,y,z ve f gibi bazı değerler belirecek. Alt alta sıralanan bu değerlerden y olanı bizim işimizi çok görecek. y değeri sizin bulunduğunuz konumun yerin dibine yakınlığını gösterir. 0 olursa tamamen yerin dibindesiniz demektir.

Dikkat edeceğimiz nokta ise y değeri 12'ye gelene kadar aşağıya merdiven şeklinde kazmaktır. 11-12 değerlerine gelindiğinde herhangi bir tarafa doğru dümdüz kazmaya başlayın. Israrla düz kazdığınız taktirde elmas bulma ihtimaliniz artacaktır. Bunun yanında şayet 12 değerinden de alta inerek düz kazmaya başlarsanız daha çok altın ve demir madeniyle karşılaşma olasılığınız artar. Şayet demir ve altın madenine ihtiyacınız varsa zemine yakın kazmaya çalışın. Bu teknikle benim elmas bulduğumun resmi:

Minecraft Elmas

Resimde de gördüğünüz gibi bu teknikle elmas madenine kısa sürede ulaştım. Burada en önemli nokta 12 seviyesine gelindiğinde hemen elmas bulunmasa bile ısrarla dümdüz kazmaya devam edilmesidir. Bu yöntem mutlaka sonuç verir ama süresi şansa kalmış bir şeydir.

Minecraft Yerin Dibine Kolay İnme Yöntemi:

Oyunda daha çok merdiven şeklinde basamaklar yaparak aşağıya doğru kazılması uygundur. Bu sayede hem iniş-çıkışlar kolay olur, hem de üzerimize lav düşüp yanma, su akıp boğulma ya da çakılların altında kalıp ölme risklerinden kurtulmuş oluruz. Ancak küçük bir önlemle güvenliğimizi sağlayarak daha basit bir teknikle yerin dibine bir kaç saniyede inebiliriz:

Demirden 5-6 tane kova yapın ve denizden bu kovaları suyla doldurun.  Suyla doldurduğunuz kovaları yanınıza alarak evinizin içinden dibe doğru dümdüz kazmaya başlayın. Bu şekilde kazmanın en büyük tehlikesi lava düşme riskidir. Bu durumda yanınıza aldığınız kovaların birini kullanarak suyu düştüğünüz lavın içine dökün. Bu sayede içine düştüğünüz lav suyla birleşerek obsidyene dönüşür ve yanmaktan kurtulursunuz. Bu teknikle artık lav riskine uğramadan yerin dibine kolayca inebilirsiniz.

Unutmadan, eğer yukarı kolay çıkmak istiyorsanız yanınıza 80-90 tane merdiven yaparak inin ki, çıkarken kolayca çıkabilesiniz. Şayet madeni daha sonra kullanmak istemiyorsanız zıplayıp altınıza blok koyarak da yukarıya çıkabilirsiniz. Ama bu teknik madeninizi kapatacaktır.

Minecraft Madende Kaybolmama Yöntemi:

Bu oyunda madene indiğinizde en büyük risklerden birisi de çok karmaşık ve labirent gibi kazdığınız madenlerinizde yolunuzu kaybedebilme ihtimalinizdir. Zira elmas ya da benzeri değerli madenler bulup eve döneceğinizde zorluk çekmeniz evlat acısı gibi koyacaktır. Bu durumun önüne geçmek için bazı önlemler almalısınız:

Kazdığınız yere ana yol ve yan yollar yapın. Ana yol iki ya da üç blog genişliğinde kazılmış olsun. Yan yollar da bir ya da iki. Bu sayede ana yola çıktığınızı yolun genişliğinden anlayabilir ve yolunuzu kolay bulabilirsiniz. Ayrıyetten madende geniş mahzenler ve mağaralarla karşılaşmanız muhtemel. Bu durumlarda geniş mahzenlere çıkan kısımlara demir kapılar yapmanızı ve etrafına meşaleler koymanızı öneririm. Mahzendeki madenleri toplayıp döneceğinizde ana maden yolunuzu bulamayabilirsiniz. Diğer yandan kendinize tabelalar yaparak yönleri belirtmeniz de mümkün ama bu baya vakit alabilen bir yöntemdir. Ve oldukça fazla odun harcamanıza neden olur. Her dönemece tabela koymanız gerekir.

Minecraft Maden Ray

Ek olarak mutlaka madenlerinizde demiryolunu kullanın. bu sayede hep hızlı ve kolayca maden çıkışına ulaşabilir, hem de kaybolduğunuzda raylar sayesinde de yolunuzu bulabilirsiniz.

Minecraft Multiplayer [Çoklu Oyunculu] Nasıl Oynanır?

Minecraft Risksiz Maden Kazma Yöntemi:

Siz siz olun bu oyunda sakın yukarıya doğru maden kazmayın. Zaruri durumlar haricinde bunu çok sık yaparsanız kazdığınız blokların ardından üstünüze lav düşmesi, su akması ya da çakıl düşmesi ihtimalleri vardır ve bu durumlarda canınızdan hatta üzerinizdeki madenlerinizden olursunuz. Şayet mutlaka yukarıya doğru kazacaksanız bir kaç blok öteden merdiven şeklinde yukarıya doğru kazma işlemi yapmanızı öneririm. Zira bu durumda bir lav ya da nehir üzerinize aksa bile üstünüze geleceği sırada geçen sürede bu durumu fark edip kazdığınız yeri kapatabilirsiniz. Aksi halde pek vaktiniz olmayacaktır.

Minecraft Maden

Yerin dibine kolay inme taktiğimizde olduğu gibi yine yanımıza bir kaç kova su almakta ve bu tür lav tehlikelerinde lava boşaltmakta fayda var. Boğulma riskine karşı da suyun altında nefes alabilme sihirini yapabilirsiniz. Bu tarz önlemler sayesinde üstünüzdeki itemlerden olmazsınız. Ya da bu tür risklere karşı madenlerinizin belli noktalarına sandıklar yapıp bulduğunuz tüm değerli madenlerinizi hemen bu sandıklara depolayabilirsiniz. Bu önlemle ölseniz bile değerli itemleriniz o sandıklarda güvende kalacaktır. Ek olarak şayet madene inecekseniz çeşitli yaratıklarla uğraşmak istemiyorsanız oyunu ayarlardan barışçıl moduna alabilirsiniz.

Şimdilik benim anlatacaklarım bunlar. Sizlerin de bildiği ve keşfettiği güzel teknikler varsa yorum kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıyetten aşağıdaki bağlantıdan Minecraft ile alakalı bir başka önemli konumu daha inceleyebilirsiniz: